Rennen. Ook dat nog!

Afdrukken

schoenenAlsof ik het nog niet druk genoeg heb, ben ik vastberaden om te gaan hardlopen. Zo'n 20 jaar geleden deed ik het dagelijks: half zeven op, op, op! Fris uit de veren, strakke broek en renschoenen aan en naar buiten. Ik woonde toen in Amsterdam Zuid in de Pieter Aertszstraat en sportte behoorlijk veel. Hardlopen vond ik gewoon een goed begin van de dag! Had ik daarna het heerlijke gevoel dat ik al het nodige had gedaan. Beetje verslaafd, dat wel.

Daarna kwam er al snel de klad in. Werk, kinderen, gebrek aan tijd waren de spelbrekers. Ik sportte nog wel, maar hardlopen deed ik niet meer. Het verlangen bleef. Het lijkt me zo geweldig om zelf te kunnen bepalen wanneer ik mijn dagelijkse portie lichaamsbeweging krijgt. In Abcoude waar wij wonen is er helaas geen sportschool. Ik ga altijd naar PKsport in Vinkeveen. Een uurtje bodyshap zo hier en daar. Maar met de reis mee ben ik dan al gauw 2 uur kwijt.

Oké, vorige week samen met mijn liefste sportschoenen gekocht bij Runnersworld op de Overtoom (nog bedankt voor de goede service). En nu al weer drie keer gerend. Nou ja, rennen? Ik ben nog in de opbouwfase dus stelt het niet al teveel voor. Morgen moet ik weer en mijn jongste dochter gaat dan gezellig mee. Ik ben benieuwd.