Draw Something!

Afdrukken

Restaurant PolderGisteren terwijl we in restaurant Polder op ons voorgerecht wachtten, hebben we om de tijd te doden Draw Something op onze iPhones gezet. Nieuwsgierig of het echt zo leuk is. Onmiddellijk aan het tekenen geslagen en wat blijkt? Draw Something is alles wat het belooft: makkelijk te begrijpen, grappig en heel verslavend.

Wat is Draw Something?

Draw Something lijkt na Wordfeud de nieuwste rage te worden. Het spel is gebaseerd op Pictionary en is na amper een maand, de populairste game in de App-store. Hoe werkt het? Net als bij Pictionary en de Nederlandse variant ‘Teken het maar’ moet je bij Draw Something een woord raden wat jouw tegenstander tekent. Bij het raden wordt je enigszins geholpen omdat je maar een beperkt aantal letters tot je beschikking hebt. Als je het woord hebt gevonden, krijg je muntjes.

Wanneer je zelf een woord moet raden, krijg je niet onmiddellijk de tekening van jouw tegenstander te zien. Je ziet in een kort filmpje van hoe de ander zijn woord heeft getekend. Dat maakt Draw Something heel interactief. Je kijkt als het ware over de schouder van de ander mee.

Net als bij Wordfeud kun je Draw Something spelen op het moment dat het jou het best uitkomt. Je maakt even snel een tekening en dan ga je wat anders doen. Als je ziet dat jouw tegenstander heeft gereageerd, open je de app weer. Eerst zie je dan in een korte animatie hoe snel de ander jouw woord heeft geraden. Vervolgens raad je het woord van de ander en ben je zelf weer aan de beurt om een woord te tekenen.

Draw Something

Je kunt niet winnen!

Veel lol en speelplezier gegarandeerd! Waar Draw Something in tekort schiet is dat je niet echt kunt winnen van de ander. Als je een woord goed raadt, verdien je muntjes. Met deze muntjes kun je kleuren kopen of het aantal letters waarmee je een woord moet raden, beperken. Maar er is niet echt een doel. Dat vind ik jammer. Wellicht een goede tip voor de volgende update?

Verder is het natuurlijk niet zo fijn dat het spel alleen in het Engels beschikbaar is. Dat maakt het vooral voor kinderen lastiger om te spelen. Zelf zou ik een Nederlandse versie ook handiger vinden. Niet omdat mijn Engels zo slecht is, maar omdat het dan makkelijker wordt de moeilijke woorden te raden.

Op Twitter kwam ik verder nog de volgende ergernissen tegen:

Tips

Zin in een spelletje?

Heb je zin om een keer Draw Something met me te spelen? Nodig me dan uit! Mijn username is: LydiePolak. Je kunt me ook een uitnodiging sturen op mijn iphone: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.