• Ik ontwerp en bouw websites voor
  desktop, tablet en smartphone

 • Ik bouw mijn websites met
  html5, css3 & JQuery

 • Integratie met social media en online branding
  zijn voor mij vanzelfsprekend

 • Ik geef advies over online branding
  en begeleid projecten

Content rules! Inleiding deel 0/7

PDF Afdrukken Email

De afgelopen jaren ben ik in veel verschillende rollen betrokken geweest bij de totstandkoming van websites. Wat mij telkens weer opvalt, is hoe weinig aandacht opdrachtgevers meestal hebben voor de essentie van hun website: de inhoud.

Content is king!Al in 1996 schreef Bill Gates een essay over het belang van waardevolle inhoud:  ‘Content is king’. Hierin beschrijft Gates waarom hij denkt dat het aanbieden van waardevolle informatie aan de bezoeker essentieel is voor hoge bezoekersaantallen.

“If people are to be expected to put up with turning on a computer to read a screen, they must be rewarded with deep and extremely up-to-date information that they can explore at will. They need to have audio, and possibly video. They need an opportunity for personal involvement that goes far beyond that offered through the letters-to-the-editor pages of print magazines.”

Gates schreef zijn artikel met de menselijke gebruiker in gedachten. En het is waar! Goede tekst trekt bezoekers. Als je interessante informatie biedt over jouw product of dienst, zien bezoekers jou eerder als een autoriteit op jouw gebied. Goede inhoud is ook een manier om links naar jouw website te krijgen vanaf andere websites (linkbuilding).
Het effect dat kwalitatief hoge teksten hebben op je vindbaarheid, is dus niet te onderschatten. Veel kwalitatief goede tekst over jouw diensten of producten is onmisbaar voor het verkijgen van een betere positie in de zoekmachines.

Tot zover het belang van goede webteksten vanuit een menselijk perspectief. Maar er zijn nog andere bezoekers die goede content op jouw website (en je social media profielen) zeer op prijs stellen: zoekrobots in het algemeen en Google in het bijzonder!

Google is blind!

Google ziet jouw website op een heel andere manier dan een mens. 

Mijn website ziet er voor de meeste bezoeker zo uit:

www.lydiepolak.nl

Zoekmachines krijgen alleen de volgende informatie binnen:

mijnwebsite-google

Je ziet: precies dezelfde website, heel ander resultaat. Ben je benieuwd hoe jouw website eruit ziet door de Google-bril? Door je webadres in te vullen in deze tool kun je een kijkje achter de schermen nemen.

Zoekmachines zijn als blinde bezoekers. Zij hebben geen visuele hulpmiddelen als kleur, foto’s en video’s om te snappen waar een webpagina over gaat. Wil je beter gevonden worden door Google dan moet je in de pagina veel aanwijzingen geven.  Dit kun je doen door jouw inhoud zo te schrijven dat Google precies begrijpt wat jouw boodschap is en hoe jouw website in elkaar zit. Hoe je dat kunt doen? Dat lees je in mijn 7 tips over zoekmachine optimalisatie. 

1. Bepaal je zoektermen met behulp vanzoekwoordanalyse

2. Elke pagina is uniek!

3. Wijs Google de weg

4. Over koppen en plaatjes

5. Herhalen, herhalen maar niet kopiëren

6. Schrijf zoekmachine- en mensvriendelijke teksten

7. Scheidt de inhoud van de vormgeving; userfriendly urls

Deze week publiceer ik elke dag een tip. Morgen deel 1: Zoekwoordanalyse.

 


Reacties
- 01-09-2012 at 09:44

Helemaal mee eens, ik besteed veel aandacht aan de teksten en zorg dat deze echt uniek is. Jammer dat het daarna vaak gekopieerd wordt, maar dat is een ander verhaal. Ik merk dat het voor de Google resultaten wel uitmaakt.
Trouwens die tool om the checken hoe Google jouw site ziet, opent gewoon mijn site zoals je hem in de browser ziet, mogelijk is deze site een alternatief: http://www.delorie.com/web/lynxview.html Overigens moet je wel een bestandje op je server zetten, anders werkt het niet...
Laat een reactie achter
Captcha

Lydie PolakDagelijks bezig met websites, social media, zoekmachines, Google, e-marketing en branding. Verder kan ik niet genoeg krijgen van films, detectives (ja, ook Midsommer Murders), boeken, pinnen, bloggen, mijn gezin, katten en mijn iPhone. Benieuwd naar mijn werk? Kijk dan op mijn website www.lydiepolak.nl.